Unit 20 Archaeology 高二英语说课稿

减小字体 增大字体 作者:本站收集整理  来源:本站收集整理  发布时间:2010-08-10 11:31:44

2. Search more information about Stonehenge.

Period3  Reading

Goals:1. to develop some basic reading skills

2. to learn about the king of the Stonehenge discovered by archaeologists

3. to enlarge the students’ vocabulary in talking about archaeology and historic events

Step1. Warming up:

Let students discuss in groups.

T: 1.Can you list some great emperors in Chinese history?

  2.Which emperor in Qing Dynasty are you most familiar with?

  3.Please tell something or some historic events about him.

Step2. Pre-reading

T. 1. After kings and emperors died, what objects were buried with?

  2. Why were dead kings given these objects after they died?

Step3. While-reading:

 Show a picture of Stonehenge .

T: How much do you know about Stonehenge ?

  Have you heard of the king of Stonehenge?

Ask students to read through the title ,the picture, the first and last sentences of each paragraph, and try to find out what the text can tell us.

 

Go on to ask students to divide the passage into two parts and sum up the main idea of each part.

The suggested answers:

         Part1. (para1-3): The discovery of a grave

         Part2.(para4-7): The importance of the discovery

 

Later ask students to go through the whole passage quickly to find out correct answers to the following questions in 7 minutes:

1.       Which are not included in the things that were found in the grave of man?

A.      Tools, a bone pin, a bow and a cushion stone.

B.      A copper knife and materials to make arrows.

C.      Two pots, arrows and materials to make arrows.

D.     Some chicken and grains.

2.       The man buried in the grave might be______ at that time.

A. a poor man     B. a kind-hearted man     C. a rich man    D. an ordinary man

3.       Why is the man buried in the grave called the “King of Stonehenge”?

A.      He was buried three miles from Stonehenge.

B.      He might be a member of a power class who might have organized the construction of Stonehenge.

C.      He had the oldest gold ever found in Britain.

D.     All of the above.

4.       We can infer from the Passage that _______.

A.      how Stonehenge was built

B.      the King of Stonehenge was from France

C.      Stonehenge was built through several ages

D.     Stonehenge was built because of wars

   (suggested answers: D  C  D  C)

 

Step4. listening

Listen to the tape of the passage with the questions:

T: Why did the archaeologist think the discovery is important?

Suggested answers:The discovery is important for a variety of reasons.1. His grave is the richest of any found from that period.  2. He was the king of Stonehenge who was linked to the stones.    3. He is an example of people who brought culture and new techniques from the European mainland to Britain

T: How did the archaeologist know the man is an example of person who brought culture and new techniques from the European mainland to Britain?

    Suggested answers:From the objects that were found in the grave.

T: What objects and materials were discovered in the grave of the King of Stonehenge?

Ask students to complete the word web.

Objects

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8]  下一页

Tags:

作者:本站收集整理
  • 好的评价 如果您觉得此新频道好,就请您
      0%(0)
  • 差的评价 如果您觉得此新频道差,就请您
      0%(0)

新频道评论评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!

   评论摘要(共 0 条,得分 0 分,平均 0 分) 查看完整评论