必修② Unit4 Cyberspace 高考对接题 新课标英语北师大版教师用书配套资料
Ⅰ.语法填空
In Guangdong Province, government officials have started to remove the number four from the list of numbers that can be assigned__1__new license plates. The number is considered__2__(luck) because it sounds so much for death in Cantonese and Mandarin dialects of Chinese. People__3__(tendency) to avoid any number sequences that include four. For example, it is common for buildings to lack__4__fourth floor and new cell phone owners try to obtain a telephone number without four. In fact, people who agree to have a phone number ending in four get a special bonus,__5__the money (500 yuan) doesn't seem to make them more__6__(enthusiasm) about the number.
Media have criticized the new policy as superstition by saying that it's bad to encourage people to believe in things that are__7__(true). Government officials reply that it is important to see the big picture. In recent years, road accidents have become a major problem. From__8__point of view, removing four from license plates is just a practical step because people will feel__9__positive and confident and__10__drive more safely.
答案:1. to 2. unlucky 3. tend 4. a 5. although/but 6. enthusiastic 7. untrue 8. their 9. more 10. therefore
Ⅱ.阅读理解
It looks a bit like the coolers(冷却器)used to keep drinks fresh on a sunny day but the cool box being tested in hot Mozambique serves a higher purpose—saving lives from malaria(疟疾).
The new cool box is intended to keep malaria medicines at
“At the beginning,the cool boxes will be used to store malarial drugs such as the rapid diagnostics tests for malaria,”said Parfait Komlan Edah,advisor to John Snow Incorporated,a US company developing the coolers.
“We will change the treatment pattern and procedure because the drugs are expensive and they have to be well preserved to be effective,”he said.
The project is still at an experimental stage.The coolers are currently being tested in three regions of Mozambique—Maputo,Tete and Zambezia.The tests will determine whether the coolers are adopted for use nationwide.
In Mozambique,malaria is the leading cause of death among children and there has been an increase in cases of malaria in recent years.
Faced with the upsurge in malaria,Mozambique's health ministry last year decided to expand the use of rapid diagnostics tests for the disease that can give a result within minutes.
The only trouble was that diagnostics tests have to be stored at temperatures of
The solution was to design “evaporative coolers”.The coolers have a water container at the top that is regularly refilled,and it keeps the contents of the box cool by evaporating water from the container.
The cooler project receives some of its funding from the US president's Malaria Initiative,which also supports other activities such as providing mosquito nets and awareness programmes.
语篇解读:本文是说明文。主要介绍了一种新的能够保持痢疾药疗效的冷却器。
1.The new cool box is mainly used to ________.
A.kill the virus that causes malaria
B.help doctors identify malaria
C.keep malarial drugs effective
D.develop a new kind of malarial drugs
解析:细节理解题。根据第二段的“The new cool box is intended to keep malaria medicines at 25℃ or below”以及第四段的“they have to be well preserved to be effective”,可知C为正确答案。
答案:C………………………………【全文请点击下载word压缩文档】
点击下载此文件





