2011年高考英语 一轮复习【同步练习】 Unit 1 Friendship 课时作业人教新课标必修1(创新方案)

减小字体 增大字体 作者:本站收集整理  来源:本站收集整理  发布时间:2011-03-05 11:22:21
C.peaceful               D.excited
解析:这里应选与worn out意思相近的词。
答案:B
10.A.healthy                 B.physical
C.psychological             D.spiritual
解析:这句话说明人在压力之下的各方面的症状,与情感,精神并列的,自然是身体。
答案:B
11.A.come across             B.got through
C.passed by                D.won over
解析:尽管你经历了许多的困难,幸运的是,你现在能描述这些经历,说明你已经顺利渡过了难关。
答案:B
12.A.because            B.once
C.till                 D.when
解析:这里为因果关系。
答案:A
13.A.connection             B.matter
C.mixture                D.test
解析:既然生活中既有good times又有bad times,它肯定是混合物。
答案:C
14.A.doubtful             B.harmful
C.painful               D.shameful
解析:painful与uncomfortable搭配意思通顺。
答案:C
15.A.hardships             B.moments
C.successes              D.times
解析:与前面的“some moments”一致。
答案:B
16.A.already            B.ever
C.never               D.only
解析:根据前文意思,竹子虽然在风的压力下弯曲,但大风过后就会恢复直立。因此这里应是“从不放弃”。
答案:C
17.A.make               B.do
C.give                D.take
解析:make it=succeed成功,达到目的。
答案:A
18.A.courage             B.hope
C.friends               D.wisdom
解析:根据前面的an optimistic outlook及后文的“the picture of a better tomorrow”,这里应填“希望”。
答案:B
19.A.By                B.Through
C.In                 D.With
解析:这里是with复合结构。
答案:D
20.A.bad              B.good
C.easy              D.complex
解析:这里选bad,与前面的unpleasant呼应。D项为中性词,不能表达出痛苦的意思。
答案:A
Ⅲ.阅读理解
I suddenly heard an elephant crying as though frightened.Looking down,I immediately recognized that something was wrong,and ran down to the edge of the near bank.There I saw Ma Shwe with her three­month­old calf struggling in the fastrising water,and it was a life­and­death struggle.Her calf was floating and screaming with fear.Ma Shwe was as near to the far bank as she could get,holding her whole body against the rushing water,and keeping the calf pressed against her huge body.Every now and then the rushing water would sweep the calf away.
There was a sudden rise in the water and the calf was washed clean over the mother's body and was gone.Ma Shwe turned quickly to reach it and pressed the calf with her head and trunk (象鼻) against the rocky bank.Then with a huge effort,she picked it up in her trunk and tried until she was able to place it on a narrow shelf of rock.
Just at this moment,she fell back into the river.If she were carried down,it would be certain death.I knew,as well as she did,that there was one spot (地点) where she could get up the bank,but it was on the other side from where she had put her calf.
While I was wondering what I could do next,I heard the sound of a mother's love.Ma Shwe had crossed the river and got up the bank and was making her way back as fast as she could,roaring (吼叫) all the time,but to her calf it was music.
语篇解读:本文描述了一头母象在危急时刻营救落水的小象的经过。
1.The moment the author got down to the river bank he saw    .
A.the calf was about to fall into the river
B.Ma Shwe was placing the calf on the rock
C.the calf was washed away by the rising water
D.Ma Shwe was holding the calf against the rushing water
解析:细节理解题。根据第一段的第二句和第五句可知,当作者跑到水边时,母象Ma Shwe正在尽力用身体挡住湍急的流水,以免孩子被大水冲走。
答案:D
2.How did Ma Shwe manage to save her calf from the fastflowing water?
A.By putting it on a safe spot.
B.By pressing it against her body.
C.By taking it away with her.
D.By carrying it on her back.

上一页  [1] [2] [3] [4]  下一页

Tags:

作者:本站收集整理
  • 好的评价 如果您觉得此文章好,就请您
      0%(0)
  • 差的评价 如果您觉得此文章差,就请您
      0%(0)

文章评论评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!

   评论摘要(共 0 条,得分 0 分,平均 0 分) 查看完整评论