广东20111高考英语一轮复习单元测试 Unit3 Under the sea 新人教版选修7
13.A.film B.tour
C.choice D.study
14.A.come B.refuse
C.prefer D.have
15.A.wrong B.alive
C.real D.correct
三、阅读理解
专题训练(八) 说明文的阅读(2)
Short people,studies have shown,are more likely to have a stroke(中风),suffer from high blood pressures and heart disease and be bullied in school.
Now,researchers report that short people—at least in the past—were also more likely to die at a younger age than their taller peers.
Their study,published in the Journal of Epidemiology(流行病学)and Community Health,found that short bones have something to do with short life for more than 1,000 years.The conclusion was based on 490 sets of adult skeletal(骨架的)remains from an archaeological site in northeastern England,dating from the 9th century to about 1850.
About 55% of men and 73% of women died before the age of 45,and 39% of men and 56% of women died before age 30.The risk of death before age 30 declined as bone length increased.
“This study provides evidence from an archaeological sample that long bone length is connected with age at death-those with smaller bones tend to die younger,” according to Dr.D.J.Gunnell of the
in the
While it is not clear why short stature(身材)might be linked to earlier death,the researchers point out that height is 〖ZZ(Z〗an indicator〖ZZ)〗 of childhood nutrition,which may have a longlasting effect on health.
“Mechanism(身体结构)for heightmortality(死亡)associations in the past may differ from those today,for example,short stature may have increased the risk of death in childbirth and this may explain the higher risk of premature(未成熟的)mortality in women,” Gunnell and colleagues write.
“However,short bones,it would appear,have always been a marker of a short life,” the authors conclude.
根据所读短文,选择最佳答案。
1.The title of the passage should be ___________.
A.Short people and their taller peers
B.Short stature and short life
C.Men and women
D.Long life and short life
2.“An indicator” in Paragraph 6 means ___________.
A.a study B.a risk
C.a marker D.an age
3.Which of the following statements is Not true according to the passage?
A.Most people were more likely to die at the age of
B.Women were more likely to die at a young age.
C.Women with smaller bones were more likely to die younger.
D.People with smaller bones were more likely to die younger.
4.Short stature may be caused by ___________.
A.high blood pressure
B.heart disease
C.some illnesses
D.less childhood nutrition
5.The topic in this passage is probably connected with ___________.
A.space medicine B.social medicine
C.sports medicine D.industrial medicine
参考答案
一、
1.解析:which/that是关系代词,引导定语从句。
答案:which/that
2.解析:在火灾发生前。
答案:before
3.解析:整个大楼的25层。
答案:floors
4.解析:定冠词特指前面的大火。
答案:The
5.解析:break out是固定词组,指火灾爆发。
答案:out………………………………【全文请点击下载word压缩文档】
点击下载此文件





