Unit1 名师点津(新人教版必修二) 2011届高考英语总复习名师全程导学案
A few weeks later,her husband came to the department and gave me a large box with a handwritten note. I opened the box. Inside was a Kitchen Aid mixer,and the note saying,“Please remember me when you bake,keep at it and you’ll change the world. ”He told me that her cancer had spread. She was in her final stages of life. I cried and cried. It was simply the most generous gift that I had ever received.
【解题导语】 友情有时候是“烘烤”而成的,作者的两段友情就都与“烘焙”有关。
1. What do the underlined words“strong ties”in Paragraph 1 refer to?
A. Cooking skills. B. Close friendship.
C. First impression. D. Exercise program.
解析:选B。词义推断题。根据第一段第四句We became best friends可推断,strong ties可能是指“亲密的友谊”。tie此处意为“关系”。
2. Which of the following can be used to describe the patient?
A. Honest and loyal.
B. Clever and active.
C. Warmhearted and generous.
D. Confident and independent.
解析:选C。推理判断题。那位病人不顾自己的病痛,坚持为医生们制作小点心,而且主动邀请作者到家里学习烘焙,可见她很热心,很慷慨。
3. After receiving the gift,the author probably felt ________.
A. very pleased and honored
B. a bit disappointed and confused
C. quite excited and satisfied
D. deeply moved and sad
解析:选D。推理判断题。收到这样一个特殊的礼物,作者一定会非常感动;根据文章倒数第二句I cried and cried可知,作者当时非常难过。故选D。
4. Which of the following can be the best title for the passage?
A. Baking can build a friendship
B. A friend is a second self
C. When your friends face difficulty
D. Fine art of making friends
解析:选A。标题归纳题。作者讲了两个关于友谊的故事,都与烘焙点心有关,A项标题准确地概括了全文。
B
(2009年浙江金丽衢十二校联考)The average American will have three to five careers,10 to 12 jobs,and will hold each one for an average of 3. 5 years throughout his or her lifetime,according to the U. S. Department of Labor. Does this sound familiar? Are you still struggling to find the ideal career?
Finding_your_dream_job_may_be_as_simple_as_opening_that_bag_of_potato_chips_in_your_kitchen_cupboard. A study conducted by Alan Hirsch,neurological director of the Smell & Taste Treatment and Research Foundation,Chicago,found that job satisfaction is correlated to your favorite snack. “A person’s job selection reflects his essential essence and his personality,”he maintains. “Food choices — like selections of clothing,movies,and spouses — can provide insight in personality and character structure. Thus,the typical personality traits associated with snack preferences can be used to help predict occupational choices,because a person’s job selection also reflects his essential essence and his personality. ”
People who choose potato chips to satisfy their snacking urges have high expectations not only for themselves,but for those around them. Competitive. They usually come out on top in business,sports,and social situations. (Lawyer,tennis player,police officer,CEO)
Formal,always proper,conscientious,and principled. People who crave cheese curls have a welldeveloped sense of integrity and maintain the moral high ground with their family,coworkers,and romantic partners. They plan ahead for any possible catastrophe. With bandaids and batteries,the cheese curl lover’ s house is always stocked and ready. ( Real estate agent,psychiatrist(精神病医师),producer)
Selfassured and confident,those who prefer popcorn are best described as takecharge sort of people. They will not hesitate to assume extra work on the job or take on chores at social gatherings. Even though they are selfconfident,popcorn lovers are modest and humble,and would never be considered showoffs. Popcorn buffs are hidden successes. (Teacher,artist,truck driver,nurse,judge,neurosurgeon)
【解题导语】 本文是一篇科普阅读。一项研究发现,一个人的零食偏好往往能够反映出他未来的择业倾向。
5. What does the passage mainly tell us?
A. Snack preference may reflect one’s personality and character structure.
B. Snack preference may predict one’s career choice.
C. People in different careers may prefer different snacks.
D. Food choices are just like one’s selection of clothing,movies,and spouses.
解析:选B。主旨大意题。概括全文内容特别是文章第二段可知,本文主要介绍一个人的零食偏好往往能够反映出他未来的择业倾向。A项是文章的细节,不是本文的中心和主旨。
6. The underlined sentence in the second paragraph implies that ________.
A. a snack lover is more likely to find his dream job
B. it is becoming much easier to find your dream job than before
C. job hunting nowadays is as easy as finding your favorite snack
D. we can tell one’s occupational choice by his favorite snack





