中考英语书面表达的考点集汇、讲解和训练

减小字体 增大字体 作者:本站收集整理  来源:本站收集整理  发布时间:2009-10-23 11:23:19
                          (9)
参考答案:
                                    TAKING CARE OF TREES
         One day Lin Tao and Mei Mei were playing in the garden. They found that a young tree there was dying. They thought they must save the young tree. Then they put a rope around the tree and watered it. Some days later the tree came back to life again. Their mother saw this and praised them, “You are good children!”
                          (10)
参考答案:
           Yesterday afternoon Li Ping and I were going to school. On the way we saw an old woman crossing the street. Suddenly a car passed by very fast. The old woman was frightened and fell down to the ground. The apples in her basket were all out on the street. Immediately, we ran to the old woman, helped her get up and picked up all the apples. Li Ping helped her carry the basket and I helped her cross the street. The old woman thanked us very much.
                          (11)
参考答案:
内容要点:
(1)上星期五老师告诉我们“明天去南河边植树”。
(2)上星期六(第二天)早上六点半我就起床了。
(3)我带着桶去学校,同学们带着桶、锄头在校门口等待。
(4)到南河边,我们开始植树。(也可描写动场面。)
(5)看着新种下的树,我们都很高兴。
         Last Friday, our teacher told us that we would go to plant trees by the South River the next day. On Saturday morning I got up at six thirty and went to school with a bucket.  My classmates were waiting at the school gate with buckets and hoes.
       When we got to the South River, we began to plant trees on the river bank. (On the river bank, some students were digging holes, the others were planting or watering the young trees.)
        After we finished our work, we were happy to see the young trees we planted on the river bank.

                          (12)
参考答案:
        Over the past ten years, great changes have taken place in our hometown. In the past, the houses in our hometown were very poor, but now many people have moved into tall buildings (there are many tall buildings here and there). The water in the rivers was very dirty, but now the rivers are clean and people can swim in them. People used to walk or ride bikes, but now they can take buses or drive their own cars to go to work.

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] 

Tags:

作者:本站收集整理
  • 好的评价 如果您觉得此文章好,就请您
      0%(0)
  • 差的评价 如果您觉得此文章差,就请您
      0%(0)

文章评论评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!

   评论摘要(共 0 条,得分 0 分,平均 0 分) 查看完整评论