Unit3 名师点津(新人教版必修一) 2011届高考英语总复习名师全程导学案
1. From the text,we know ________.
A. Granny has been dead for a long time
B. Granny used to have unpractical ideas about life
C. Granny’s ship arrived at last
D. Granny has moved to the city
解析:选A。细节理解题。由倒数第二段第一句话可知A项正确,其他选项与文章内容不符。
2. We can infer from the text that the writer’s family lived ________.
A. in a city B. in Granny’s ship
C. in a mountainous village D. at the seaside
解析:选C。推理判断题。根据第三段第一句话可知C项合理。
3. What does the underlined word“them”in the second paragraph refer to?
A. Our necessities. B. Our wishes.
C. The children. D. Packages.
解析:选B。代词指代题。根据them所在句中的So if we wished for other things可知,这里的them指的是作者和其兄弟姐妹的希望,因此选B。
B
(2010年安徽两地三校联考)L’HAYLESROSES,France:Three teenage girls admitted starting a fire in a suburban Paris housing project over the weekend that killed 17 people,including three children,police said yesterday. A fourth girl was held yesterday morning.
The fire in a 19storey building south of Paris was the third fatal blaze in the Paris area in nine days. The death toll rose to 16 after a man died last Sunday in a hospital,where seven others were being treated for serious injuries,police said.
Three teenagers taken in for questioning on Sunday admitted having started the fire for fun,police said. Two of the suspects were 18yearold,the other was 16,police said. Further details were not available.
Witnesses claimed to have seen a group of youths who lived in the building start the fire,said Patrick Seve,mayor of the town of L’HAYLESROSES,near Orly airport,where the building was located.
The fire is believed to have broken out in the lobby(门厅)of the building before raging up a stairwell at least three floors. Some residents jumped from windows as the fire spread through the building’s entrance.
Authorities were investigating possible criminals in an August 26 fire that killed 14 African children and three adults in a Paris apartment building. Three days later, another fire killed seven in a building.
Interior Minister Nicolas Sarkozy suggested on French television on Sunday night that copycats(盲目模仿者)were at work. “Each time there is a new story, sometimes that gives ideas to people who then turn into criminals,”Sarkozy said, promising severe punishment for anyone found guilty of arson(纵火).
【解题导语】 本文说明当电影、电视、文艺作品中出现了新的犯罪行为时,这种犯罪行为便在青少年中很快蔓延开来。很多青少年由于意志力不强,在对新奇事物盲目模仿中走上了犯罪道路。
4. What can we learn from the first two paragraphs?
A. Three girls were caught setting fire to a building.
B. The fourth girl wasn’t present when the fire broke out.
C. All the people lost their lives before police came.
D. Paris was troubled by fire during that period.
解析:选D。推理判断题。A项与文中内容不符;B项在文中没有信息支持;C项错误,并非所有人都死了;D项可由第二段第一句“这是巴黎地区9天内的第三场致命火灾”推出。
5. Why did the teenagers start the fire?
A. They were interested in playing with fire.
B. They wanted to make fun of their parents.
C. They were not satisfied with the surroundings.
D. They wanted to warm themselves.
解析:选A。细节理解题。由第三段第一句“. . . admitted having started the fire for fun”可知答案。
6. From the fourth and fifth paragraphs we know that ________.
A. the witnesses must have put out the fire
B. the lobby of the building was covered with wood
C. the witnesses were familiar with the teenagers
D. the residents shouldn’t have jumped from windows
解析:选C。推理判断题。由第四段中“Witnesses claimed to have seen a group of youths who lived in the building start the fire”可知该题选C项。
7. What the Minister said in the last paragraph means that ________.
A. he doesn’t like to listen to new stories
B. he has no time to write new stories
C. teenagers often have ideas to turn into criminals
D. teenagers may do the same as others have done
解析:选D。推理判断题。本段说明了青少年常盲目模仿而犯罪。“Each time there is a new story,sometimes that gives ideas to people who then turn into criminals”暗示了答案。
C
(2010年广东惠州市一调)In a moment of personal crisis, how much help can you expect from a New York taxi driver? I began studying this question and answers are interesting.
One morning, I got into three different taxis and announced,“Well,it’s my first day back in New York in seven years. I’ve been in prison. ”Not a single driver replied, so I tried again. “Yeah,I shot a man in Reno. ” I explained,hoping the driver would ask me why,but nobody asked. The only response came from a Ghanaian driver,“Reno?That is in Nevada?”
Taxi drivers were uniform sympathetic when I said I’d just been fired. “This is America,”a Haitian driver said. “One door is closed. Another is open. ”He argued against my plan to burn down my boss’s house. A Pakistani driver even turned down a chance to profit from my loss of hope;he refused to take me to the middle of the George Washington Bridge—a $20 trip. “Why you want to go there?Go home and relax. Don’t worry. Take a new job. ”
A. Granny has been dead for a long time
B. Granny used to have unpractical ideas about life
C. Granny’s ship arrived at last
D. Granny has moved to the city
解析:选A。细节理解题。由倒数第二段第一句话可知A项正确,其他选项与文章内容不符。
2. We can infer from the text that the writer’s family lived ________.
A. in a city B. in Granny’s ship
C. in a mountainous village D. at the seaside
解析:选C。推理判断题。根据第三段第一句话可知C项合理。
3. What does the underlined word“them”in the second paragraph refer to?
A. Our necessities. B. Our wishes.
C. The children. D. Packages.
解析:选B。代词指代题。根据them所在句中的So if we wished for other things可知,这里的them指的是作者和其兄弟姐妹的希望,因此选B。
B
(2010年安徽两地三校联考)L’HAYLESROSES,France:Three teenage girls admitted starting a fire in a suburban Paris housing project over the weekend that killed 17 people,including three children,police said yesterday. A fourth girl was held yesterday morning.
The fire in a 19storey building south of Paris was the third fatal blaze in the Paris area in nine days. The death toll rose to 16 after a man died last Sunday in a hospital,where seven others were being treated for serious injuries,police said.
Three teenagers taken in for questioning on Sunday admitted having started the fire for fun,police said. Two of the suspects were 18yearold,the other was 16,police said. Further details were not available.
Witnesses claimed to have seen a group of youths who lived in the building start the fire,said Patrick Seve,mayor of the town of L’HAYLESROSES,near Orly airport,where the building was located.
The fire is believed to have broken out in the lobby(门厅)of the building before raging up a stairwell at least three floors. Some residents jumped from windows as the fire spread through the building’s entrance.
Authorities were investigating possible criminals in an August 26 fire that killed 14 African children and three adults in a Paris apartment building. Three days later, another fire killed seven in a building.
Interior Minister Nicolas Sarkozy suggested on French television on Sunday night that copycats(盲目模仿者)were at work. “Each time there is a new story, sometimes that gives ideas to people who then turn into criminals,”Sarkozy said, promising severe punishment for anyone found guilty of arson(纵火).
【解题导语】 本文说明当电影、电视、文艺作品中出现了新的犯罪行为时,这种犯罪行为便在青少年中很快蔓延开来。很多青少年由于意志力不强,在对新奇事物盲目模仿中走上了犯罪道路。
4. What can we learn from the first two paragraphs?
A. Three girls were caught setting fire to a building.
B. The fourth girl wasn’t present when the fire broke out.
C. All the people lost their lives before police came.
D. Paris was troubled by fire during that period.
解析:选D。推理判断题。A项与文中内容不符;B项在文中没有信息支持;C项错误,并非所有人都死了;D项可由第二段第一句“这是巴黎地区9天内的第三场致命火灾”推出。
5. Why did the teenagers start the fire?
A. They were interested in playing with fire.
B. They wanted to make fun of their parents.
C. They were not satisfied with the surroundings.
D. They wanted to warm themselves.
解析:选A。细节理解题。由第三段第一句“. . . admitted having started the fire for fun”可知答案。
6. From the fourth and fifth paragraphs we know that ________.
A. the witnesses must have put out the fire
B. the lobby of the building was covered with wood
C. the witnesses were familiar with the teenagers
D. the residents shouldn’t have jumped from windows
解析:选C。推理判断题。由第四段中“Witnesses claimed to have seen a group of youths who lived in the building start the fire”可知该题选C项。
7. What the Minister said in the last paragraph means that ________.
A. he doesn’t like to listen to new stories
B. he has no time to write new stories
C. teenagers often have ideas to turn into criminals
D. teenagers may do the same as others have done
解析:选D。推理判断题。本段说明了青少年常盲目模仿而犯罪。“Each time there is a new story,sometimes that gives ideas to people who then turn into criminals”暗示了答案。
C
(2010年广东惠州市一调)In a moment of personal crisis, how much help can you expect from a New York taxi driver? I began studying this question and answers are interesting.
One morning, I got into three different taxis and announced,“Well,it’s my first day back in New York in seven years. I’ve been in prison. ”Not a single driver replied, so I tried again. “Yeah,I shot a man in Reno. ” I explained,hoping the driver would ask me why,but nobody asked. The only response came from a Ghanaian driver,“Reno?That is in Nevada?”
Taxi drivers were uniform sympathetic when I said I’d just been fired. “This is America,”a Haitian driver said. “One door is closed. Another is open. ”He argued against my plan to burn down my boss’s house. A Pakistani driver even turned down a chance to profit from my loss of hope;he refused to take me to the middle of the George Washington Bridge—a $20 trip. “Why you want to go there?Go home and relax. Don’t worry. Take a new job. ”
Tags:
作者:本站收集整理评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!
评论摘要(共 0 条,得分 0 分,平均 0 分)
查看完整评论





