Unit5 名师点津(新人教版必修一) 2011届高考英语总复习名师全程导学案

减小字体 增大字体 作者:本站收集整理  来源:本站收集整理  发布时间:2010-09-24 10:06:54

2011届高考英语总复习名师全程导学案:Unit5 名师点津(新人教版必修一)
Ⅰ. 单项填空
1. Don’t ________what he says. ________yourself,and you can do it very well.
A. believe in;Believe     B. believe;Believe in
C. believe in;Believe in        D. believe;Believe
解析:选B。believe“相信某人(所说的话)”;believe in“信任;信仰”。
2. The ________of service in this restaurant has improved a lot since I last had a dinner with my friends there.
A. method  B. attitude
C. quality   D. cost
解析:选C。the quality of service意为“服务质量”,表示“这个饭店的服务质量已经有了很大改善。”method指办事的方法;attitude虽然有“态度”的意思,但service本身就含有“服务态度”的意思;cost指商品或服务的价格或成本。
3. Their supporters believe in them so deeply that they are ________to go to war in support of them.
A. willing   B. afraid
C. anxious   D. curious
解析:选A。考查词义辨析。be willing to do乐意做某事。句意:他们的支持者非常信任他们,以至于乐意去帮他们作战。
4. Children in the country should have the right to ask for  ________education opportunities as those in the city.
A. equal     B. unfair
C. common  D. usual
解析:选A。equal“相等的,平等的”。unfair“不公平的”;common“常见的”;usual“通常的,普通的”。
5. The old man became very worried,standing at the gate,unable to find a man ________ he could turn for help.
A. from whom  B. at whom
C. into whom   D. to whom
解析:选D。本题考查“介词+关系代词”引导的定语从句,此处介词的判断很关键,由句意“老人想求助于(turn to)别人”可知介词为to,故选D。正常的语序为“. . . unable to find a man whom he could turn to for help”。
6. People ________a monument to honour those people who devoted their lives to their country.
A. set out  B. set down
C. set up   D. set on
解析:选C。set out“开始;出发”;set down“着手”;set up“建立”;set on“攻击;前进”。
7. —I’ve lost in the game again.
— ________,you still have more chances.
A. What a pity            B. Don’t lose heart
C. Don’t lose your heart   D. I’m sorry for you
解析:选B。由语境可知应用B项来鼓励对方。What a pity“真遗憾”;I’m sorry for you“真为你难过,可惜”,与题意不符。
8. Ms Black is considered a  ________lady by her neighbors for she often helps the poor old man next door.
A. generous  B. hopeful
C. mean     D. selfish
解析:选A。结合语境“for she often helps the poor old man”推断出她很“慷慨(generous)”。
9. As ________ matter of fact, ________beauty of ________nature there made an excellent impression on me.
A. a ;the;不填  B. a ;the;the
C. the;the;不填  D. a;不填;the
解析:选A。考查冠词用法。as a matter of fact是固定搭配,意为“实际上”;beauty后边有限定成分要用定冠词表特指,而nature是抽象名词,不表特指时不加冠词,故答案为A。
10. The owner of the mine was ________to twenty years because he had broken the law to employ children as miners.
A. sentenced  B. trapped
C. sheltered  D. buried
解析:选A。be sentenced to. . . 被判处……。句意:这个矿主因为非法雇佣童工被判处二十年的徒刑。
Ⅱ. 阅读理解
A
 (2010年安徽皖南八校联考)Do you know about a series of books that say they are for dummies? These American self­help books have been translated into more than thirty­nine languages including Chinese, Arabic, Russian, French, German, Greek and Spanish.
“Dummy” is a word for a stupid person. The dummy books are not really for stupid people. They are designed to show people how to do something they may never have tried before, like painting a house or learning a language. The books all say in a funny way that they are for dummies, such as World History for Dummies, Rabbits for Dummies, Chinese Cooking for Dummies, and Wedding Planning for Dummies. The first such book,DOS for Dummies, was published in 1991. It helped people learn how to use the DOS operating system for computers. Since then, more than one hundred and fifty million dummy books have been sold.
The dummies. com website explains the idea behind the books. It says that they show that people can be taught to do anything. First they can make fun of ideas that are difficult to understand. Then they show how the information can be interesting and easy. The publishers say that the books do not provide more information than necessary. They give readers just enough information to do what they want. They say that the dummy books give the best and easiest way to do something. And the books use simple and easy language.
There are more than one thousand different dummy books. A report in New York Times says that the top­selling dummy books are those that explain technology and personal finance.
The publishers say that the best­selling dummy books are those providing information many people need—like information about diseases,education and cooking. People interested in opera,car repair and wine can also find dummy books to help them. And there are even more dummy books to come. The publishers say that they publish about two hundred new dummy books every year.

[1] [2] [3]  下一页

Tags:

作者:本站收集整理
  • 好的评价 如果您觉得此文章好,就请您
      0%(0)
  • 差的评价 如果您觉得此文章差,就请您
      0%(0)

文章评论评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!

   评论摘要(共 0 条,得分 0 分,平均 0 分) 查看完整评论