Unit5 名师点津(新人教版必修一) 2011届高考英语总复习名师全程导学案
With proper planning, though, it is possible to keep normal weight during the holidays. The idea is to enjoy the holidays and think about moderation(节制). Whether it is celebrating at the office party or sitting down for the traditional family dinner, regard eating as a time for tasting a variety of foods. Here are some tips to carry you through the round of celebrations and your social calendar without feeling having done wrong.
Set some goals that you can reach. Unless you have special needs to go on a diet, there are no forbidden foods. Don’t turn down the foods you enjoy, but be sensible.
Before you leave home, have a small, lowfat meal or a snack. This can help you to avoid eating or drinking much. Use a small luncheonsize plate and avoid the large ones that may encourage you to“load up”. You should be most comfortable eating an amount of food about the size of your fist. Once you have had your“tasting”serving,move away from the dining room. Doing so will make it easy to stop yourself eating constantly at the sight of food.
Eat slowly and fill up beforehand with clear soup and raw fruit or vegetables and fruit in a yogurt(酸奶)dressing rather than cream and cheese sauces. You can also drink a large glass of water before you eat to help you feel full.
If you have a sweet tooth,try mints,hard candies,and fruit. These don’t have the fat content of creamy desserts and chocolate.
Avoid highfat foods. Dishes that look oily or creamy may have a generous amount of fat. Choose lean meats. Fill your plate with salad and green vegetables.
Don’t let exercise take a break during the holidays. A 20minute walk after a meal can help burn off extra calories.
【解题导语】 享受假期时可能发胖,作者提出了一些避免发胖的建议。
9. The underlined sentence“You are not alone. ”here means that ________.
A. you are firmly supported by a lot of people
B. many people are with you and you’ll never be alone
C. the situation mentioned above is common among many people
D. many people enjoy holidays and seldom hate putting on
weight
解析:选C。句意理解题。根据第一段可知,喜欢假期但是讨厌发胖是很多人遇到的问题,并不是一个人所独有的,因此C项与之意思最接近。
10. What does the writer actually tell you when he says“Don’t turn down the foods you enjoy,but be sensible. ”?
A. You can enjoy your favorite foods but don’t eat too much.
B. You must pour down the foods you enjoy,for it is reasonable.
C. You shouldn’t refuse anything you like and eat it as much as possible.
D. You ought to accept what you enjoy and refuse what you don’t.
解析:选A。细节理解题。根据第三段可知作者不主张节食,除非有特殊的原因,但是吃的时候要理性,也就是不要吃得太多。因此选择A项。
11. Which of the following may be a great favorite of a person who has a sweet tooth?
A. Clear soup and raw fruit.
B. Salad and green vegetables.
C. Mints,hard candies and fruit.
D. Creamy desserts and chocolate.
解析:选D。细节理解题。根据文章倒数第三段可知,喜欢吃甜食的人喜欢吃含有奶油的甜食或巧克力,因此作者建议他们可以吃薄荷糖、硬糖或水果,这样有助于保持体重。
12. The writer mainly wants to tell you ________during the holidays.
A. how to follow a healthy diet
B. how to control your portions(食量)
C. how to maintain your normal weight
D. how to maintain physical activity
解析:选C。写作意图题。从本文的第二段首句再结合全文内容可以知道本文的写作目的是告诉人们假期里如何保持正常的体重。
………………………………【全文请点击下载】
点击下载此文件
Set some goals that you can reach. Unless you have special needs to go on a diet, there are no forbidden foods. Don’t turn down the foods you enjoy, but be sensible.
Before you leave home, have a small, lowfat meal or a snack. This can help you to avoid eating or drinking much. Use a small luncheonsize plate and avoid the large ones that may encourage you to“load up”. You should be most comfortable eating an amount of food about the size of your fist. Once you have had your“tasting”serving,move away from the dining room. Doing so will make it easy to stop yourself eating constantly at the sight of food.
Eat slowly and fill up beforehand with clear soup and raw fruit or vegetables and fruit in a yogurt(酸奶)dressing rather than cream and cheese sauces. You can also drink a large glass of water before you eat to help you feel full.
If you have a sweet tooth,try mints,hard candies,and fruit. These don’t have the fat content of creamy desserts and chocolate.
Avoid highfat foods. Dishes that look oily or creamy may have a generous amount of fat. Choose lean meats. Fill your plate with salad and green vegetables.
Don’t let exercise take a break during the holidays. A 20minute walk after a meal can help burn off extra calories.
【解题导语】 享受假期时可能发胖,作者提出了一些避免发胖的建议。
9. The underlined sentence“You are not alone. ”here means that ________.
A. you are firmly supported by a lot of people
B. many people are with you and you’ll never be alone
C. the situation mentioned above is common among many people
D. many people enjoy holidays and seldom hate putting on
weight
解析:选C。句意理解题。根据第一段可知,喜欢假期但是讨厌发胖是很多人遇到的问题,并不是一个人所独有的,因此C项与之意思最接近。
10. What does the writer actually tell you when he says“Don’t turn down the foods you enjoy,but be sensible. ”?
A. You can enjoy your favorite foods but don’t eat too much.
B. You must pour down the foods you enjoy,for it is reasonable.
C. You shouldn’t refuse anything you like and eat it as much as possible.
D. You ought to accept what you enjoy and refuse what you don’t.
解析:选A。细节理解题。根据第三段可知作者不主张节食,除非有特殊的原因,但是吃的时候要理性,也就是不要吃得太多。因此选择A项。
11. Which of the following may be a great favorite of a person who has a sweet tooth?
A. Clear soup and raw fruit.
B. Salad and green vegetables.
C. Mints,hard candies and fruit.
D. Creamy desserts and chocolate.
解析:选D。细节理解题。根据文章倒数第三段可知,喜欢吃甜食的人喜欢吃含有奶油的甜食或巧克力,因此作者建议他们可以吃薄荷糖、硬糖或水果,这样有助于保持体重。
12. The writer mainly wants to tell you ________during the holidays.
A. how to follow a healthy diet
B. how to control your portions(食量)
C. how to maintain your normal weight
D. how to maintain physical activity
解析:选C。写作意图题。从本文的第二段首句再结合全文内容可以知道本文的写作目的是告诉人们假期里如何保持正常的体重。
………………………………【全文请点击下载】
点击下载此文件Tags:
作者:本站收集整理评论内容只代表网友观点,与本站立场无关!
评论摘要(共 0 条,得分 0 分,平均 0 分)
查看完整评论





