Unit5 名师点津(新人教版必修一) 2011届高考英语总复习名师全程导学案
1. Which of the following can be the best title of the passage?
A. Books for Dummies
B. The Easiest,the Best
C. Books for Stupid People
D. New Ideas Behind the Books
解析:选A。标题概括题。由文章第一句话再结合下文内容可知,本文主要是对for dummies系列书籍的介绍。
2. According to the dummies. com website,people can ________with the help of dummy books.
A. do some personal things B. learn any foreign language
C. become expert in cooking D. do anything they want
解析:选D。细节理解题。根据第三段前两句话可知,D项正确。
3. The dummy books have been popular because ________.
A. they provide just what is needed and are easy to understand
B. they provide abundant information on the concerning subject
C. people can learn to do anything with just one copy
D. people can save lots of money through selfteaching
解析:选A。推理判断题。根据文章第三段的内容可知,这个系列的书提供必要的信息,用简单易懂的语言告诉人们怎么做事。这正是它们受欢迎的原因。
4. According to New York Times,we know that books on_______sell best.
A. diseases and education
B. opera and car repairing
C. technology and personal finance
D. cooking and world history
解析:选C。细节理解题。由倒数第二段第二句话可知答案为C。
B
(2010年安徽芜湖一调)One of the goals of American education officials is to have all public schools connected to the Internet computer system and to have computer for all students. Government studies show that in 1994 only thirtyfive percent of American public schools were connected to the Internet. Last year,that number reached eightynine percent.
Virginia Polytechnic Institute and State University is a large university in the southern state of Virginia. Officials atVirginia Tech say computers are very important to a student’s education. All students at Virginia Tech have been required to have a computer since 1998.
Each student’s living area at Virginia Tech has necessary wires to link a computer to the Internet. The students can send and receive electronic mail, use the Internet and link with other universities, all without leaving their room. They can also use their computers to send electronic copies of their schoolwork to their teachers. And they can search for books in the school’s huge library.
Most major American universities and colleges strongly urge or require new students to have a computer. Most colleges and universities also have large rooms where students can use computers for class work.
American high schools also have computers. Many have their own areas on the World Wide Web. If you have a computer you can learn about FremontUnionHigh School in Sunnyvale, California, for example. Its website provides information about the school, the teachers and their electronic mail addresses. It also lists student events and organizations.
Young children also use computers in school. Smoketree Elementary School in Lake Havasu, Arizona has given us a good example. The school also has a website. It tells about the school and the teachers and has an area for young children. These young children use computers in school to learn numbers and letters. They also learn how to use the computer they will need later in their education.
【解题导语】 本文主要介绍了美国学校普及电脑及联网的情况。
5. From the passage we know ________.
A. how to use computers to connect to the Internet
B. students in Virginia Tech can use computers to send electronic copies of their homework
C. how to connect students and teachers by computers
D. how the teachers use computers to give their lessons
解析:选B。细节理解题。根据第三段倒数第二句话可知B项正确。
6. What is NOT mentioned in the passage?
A. Every student in Virginia has access to the Internet.
B. All students at Virginia Tech have been required to have a computer.
C. Students at Virginia Tech can search for books in their school library in their own room.
D. If you want to learn about Fremont Union High School, you can read information in its website.
解析:选A。细节理解题。通读全文可知,B、C、D三项内容文章都有提及,但是没有提到Virginia的每一个学生都可以上网,故选A。
7. Which of the following statements is NOT right according to the passage?
A. It is required that all students at Virginia Tech have a computer of their own.
B. Pupils in Smoketree Elementary School use computers to learn arithmetic.
C. Every pupil in Smoketree Elementary School knows how to send electronic mail.
D. Many high schools have their own areas on the World Wide Web.
解析:选C。细节理解题。文章最后一段只是说Smoketree Elementary School这个学校的学生使用电脑学习数字和字母,而没有说他们会发送电子邮件,C项说法与其内容不一致,故选C。
8. Which is the best title of the passage?
A. Every student should have a computer
B. Computer is used by university students
C. Every school has been connected to the Internet
D. Computer use in American schools
解析:选D。标题归纳题。文章讲述的主要内容是美国学校的电脑使用情况,故D项作为标题最合适。
C
(2010年江苏启东中学过关考试)Do you love holidays, but hate the increase in weight that follows?You_are_not_alone. Holidays are time for splendid meals and celebrating, especially with the traditional cultural foods.





