高三英语教案 Unit 5 Getting the message (Language points)
( 2.) 传播(声音等)
A wire conveys an electric current.电线传导电流。
Wires convey electricity.金属线导电。
(3). 传达,传递,表达[(+to)][+(that)][+wh-]
I found__it hard to convey my feelings in words 我觉得难以用言语表达我的感情。
I will convey the information to him.我将把这消息通知他。
If you'll leave a message, I'll convey it to him. 如果你愿意留下口信,我会转告他的。
(4). 转让(财产等)[(+to)]
老农夫将其农场转让给儿子The old farmer conveyed the farm to his son.
比较:convey, carry, transport, transmit
这些动词,当它们指人或物从一个地方向另一个地方运动时,可相互比较。
convey 常常含有持续、有规律地运动或流动的意思。
carry 适用范围很广,但常常表示运动时支撑着某物:
The train carries baggage, mail, and passengers. 火车运送行李、邮件及乘客。
transport 主要限于人或有形物体的常常是长距离的运动:
Huge tankers are used to transport oil.用巨型油轮来运输石油。
The city uses buses to transport students to school.这城市用公共汽车载送学生去学校。
transmit 指经过、发送或传播某物:
Please transmit the stock certificates by special messenger.
请通过特种邮件投递将股票票证寄来。
The cost of transmitting books by air is very high.空运书籍的费用很高。
Step 2 While reading
Read the text quickly and try to get general idea of each paragraph
Paragraph 1__Ads can be found everywhere
Paragraph 2 People react to ads in a variety of ways
Paragraph 3 The basic principle of ads
Paragraph4-6 the functions of ads
Paragraph 7
Paragroph 8
Step 3 Careful-reading
Questions:
(1) How do people react to ads?And why?
___in para 2________________________________________________________
(2) what is the basic principle of advertising?
____para 3_______________________________________________________
(3) What are the advantages of advertising?
___para4-6_________________________________________________________
(4) How bad ads mislead consumers?
__para 7__________________________________________________________
(5) How can we protect ourselves from false ads?
Para 8
§1.1细枝末节
1.The development of media has gone hand ___ hand____ the development of advertising.
A.by;by B.by;with C.in;with D.in;by
答案:C
2.People react to advertisements in different ways.Because .
A.ads are useful and entertaining to some people while annoying to others
B.ads are useful and entertaining
C.ads are annoying
D.ads are not only useful and entertaining but annoying
答案:A
3.When we buy an expensive product, can help us make the right decision.
A.sellers B.ads C.our friends D.defenders
答案:B
4.“Not all ads are used to promote a product or to increase a company’s profits” means .
A.all ads are used to promote a product or to increase a company’s profits
B.few ads are used to promote a product or to increase a company’s profits
C.no ads are used to promote a product or to increase a company’s profits
D.all ads are not used to promote a product or to increase a company’s profits
答案:D
5.In order not to become easy target for ad makers,we must .
A.distinguish between fiction and facts B.watch TV more often
C.believe all the ads D.never believe any ads
答案:A
6.The best chance to reach customers for the advertisers is to .
A.appeal to their emotions B.make interesting pictures
C.give customers proper prices D.send messages to customers
答案:A
§1.2主旨大意
7.Paragraph 4 is mainly about .
A.ads must increase the production
B.ads must reduce the price of the production
C.ads must help companies and customers
D.ads must make a product more expensive
答案:C
8.Which sentence tells us the main idea of Paragraph 5?
A.The most important function of advertising is to introduce the prices of the products.
B.The most important function of advertising is to introduce the types of the products.
C.The most important function of advertising is to introduce new products.
D.The most important function of advertising is to introduce the company where the products come from.
答案:C
9.Why is advertising popular?
A.Because ads are found in newspapers.
B.Because ads are found on the Internet.
C.Because ads are found on TV.
D.Because ads are found everywhere.
答案:D
§1.3推理判断
10.We can infer from the last sentence of the text that .
A.we must learn to believe ads B.we must learn to accept ads
C.we must learn to analyse ads D.we must learn to accuse ads
答案:C
Step 4 Post-reading
Answer the following questions
1 Why is advertising popular?
2 How dose advertising help consumers and companies?
3 Why do advertisers often have to work to attract people’s attention?
4 What is a “bait-and-switch” ad?
5 Make a list of advantages and disadvantages.
Period 4 Language points in reading
1 hand in hand
(1)手拉手地
(2)密切联系
小男孩和他母亲手拉手地 The little boy walked hand in hand with his mother.
肮脏与疾病是密切相关的. Dirt and disease go hand in hand
权和钱密不可分。 Power and money go hand in hand.
by hand 手工,用手-- __________





